



The Institution of Engineers (India) GOA STATE CENTRE in association with



GOA RERA, GOVERNMENT OF GOA

and

BUILDERS ASSOCIATION OF INDIA

Presents

Two days All India Seminar on **'RERA FOR TRANSPARENT REAL ESTATE'** February 22nd and 23rd 2019, Ravindra Bhavan, Margao

Speakers:

Smt. R. Menaka, IAS, Director, Urban Development, Goa

Mr. Uday Dharmadhikari, Chairman, Indus Strategy & Advisor FICCI

Dr. S. T. Puttaraju, Chief Town Planner, TCP, Goa

C. A. Ashwin Shah, RERA expert, CREDAI-MCHI Thane Unit

Mr. Hemant Sali, International Copper Association India, Copper Alliance

Adv. Saresh Lotlikar, ex-Adv. General of Goa

Ar. Mangesh Prabhugaonkar, Chairman, Indian Institute of Architects

Mr. Shivananda Pandit, Financial Adv. and tax Specialist

Mr. Amit Chopra, President, Goa Association of Realtors

Mr. Chinmay Borkar, Director, Akar Realty

Er. Datta Kare, Engineering Consultant, Datta Kare Associates

This Seminar is specially for anyone purchasing/Selling Real Estate, Engineers, Consultants, Lawyers, Builders, Brokers, Real Estate Agents, Chartered Accountants, Common man, etc.

For Registrations, Contact:

Er. Chandrashekar Prabhudessai Chairman, IEI, GSC cpshekhar66@gmail.com 9422057070 Er. Austin S. Rodrigues Convenor, Seminar austyle@gmail.com 9421241940

The Institution of Engineers (India), Goa State Centre Email : **goastatecentre@gmail.com** Phone : **0832- 2434686** ALL INDIA SEMINAR ON

RERA FOR TRANSPARENT REAL ESTATE

ORGANISED BY								
The Institution of Engineers (India)								
Goa State Centre								
in association with								
GOA RERA - GOVERNMENT OF GOA								
and								
	BUILDERS ASSOCIATION OF INDIA							
	_							
From	Г	То	PROGRAMME SCHEDULE DAY 1 (22ND FEBRUARY 2019, Friday)	Duration				
9.00	to		REGISTRATION OF DELEGATES	60 min				
9.00	10	10.00		60 min				
10.00	to	11.00	INAUGURAL SESSION	60 min				
11.00	to	11.15	TEA	15 min				
	Ħ		KEY NOTE ADDRESS BY UDAY DHARMADHIKARI, CHAIRMAN, INDUS					
11.15	to	12.15	and Advisor FICCI	60 min				
	H		PRESENTATION BY PRADEEP PAWAR, International Copper					
12.15	to	1.15	Association India, Copper Alliance TOPIC: Electrical Safety in Statutory Provision	60 min				
	H							
1.15	to	2.00	LUNCH	45 min				
2.00	to	2.15	SPONSORS PRESENTATION: B. ODHAVJI AND COMPANY	15 min				
	H		PRESENTATION BY C. A. ASHWIN SHAH, RERA EXPERT, CREDAI-					
2.15	to	3.15	MCHI THANE UNIT	60 min				
		, I	TOPIC: RERA - Transformation and Balancing of Rights and	1				
	Ц		Obligations, Ongoing Projects, Obligations of Land Owner					
3.15	to	3.30	TEA	15 min				
3.30	to	3.40	PRESENTATION BY CHINMAY BORKAR, DIRECTOR, AKAR REALITY TOPIC: ROLES, FUNCTIONS AND DUTIES OF BUILDERS IN	10 min				
	Ц		RERA	L				
F	Ħ		PRESENTATION BY DR. S. T. PUTTARAJU, CHIEF TOWN PLANNER,					
3.40	to	4.30	TOWN AND COUNTRY PLANNING, GOA TOPIC: NECESSITY OF RERA	50 min				
	H							
4.30	to		PRESENTATION BY AR. MANGESH PRABHUGAONKAR, CHAIRMAN, INDIAN INSTITUTE OF ARCHITECTS	60 min				
4.55	H		TOPIC: Role of Architects in RERA	00 11111				
	П							
i I	11	. 1	END OF 1ST DAY PROCEEDINGS.	I				

ALL INDIA SEMINAR ON

RERA FOR TRANSPARENT REAL ESTATE

ORGANISED BY									
The Institution of Engineers (India)									
Goa State Centre									
	in association with								
	GOA RERA - GOVERNMENT OF GOA								
and									
	BUILDERS ASSOCIATION OF INDIA								
	PROGRAMME								
	PROGRAMME SCHEDULE								
			DAY 2 (23RD FEBRUARY 2019, Saturday)						
9.00	to	9.30	Welcome on 2nd day						
9.30	to	10.00	PRESENTATION BY ER. DATTA KARE, ENGINEERING CONSULTANT, DATTA KARE ASSOCIATES	30 min					
			TOPIC: Role and Responsibilities of Engineers and Chartered						
			engineers in RERA						
10.00	to	10.30	PRESENTATION BY AMIT CHOPRA, PRESIDENT, GOA ASSOCIATION OF REALTORS	30 min					
			TOPIC: ROLE OF CONSUMERS, BROKERS AND REALTORS						
10.30	to	10.45		15 min					
10.45	to	11.45	PRESENTATION BY ADV. SARESH LOTLIKAR, EX-ADVOCATE GENERAL OF GOA	60 min					
			TOPIC: Filing mechanism of Complaints under RERA and Consumer						
			Protection Act.						
			PRESENTATION BY SHIVANANDA PANDIT, FINANCIAL ADVISOR AND						
11.45	to	12.45	TAX SPECIALIST	60 min					
			TOPIC: RERA Loopholes and Taxation Impact on real Estate Sector,						
			along with Income Tax proposals for Interim budget 2019						
12.45	ta	1.00	SPONSORS/PAPER PRESENTATION:						
12.45	10	1.00	SPONSORS/FAFER FRESENTATION.						
			PRESENTATION BY R. MENAKA, DIRECTOR, URBAN DEVELOPMENT,						
2.00	to	3.00	GOVERNMENT OF GOA	60 min					
			TOPIC: Implementation of RERA by state governments						
3	to	3.15	TEA	15 min					
			PANEL DISCUSSION DATTA KARE, AMEET SUKHTANKAR, HEMANT						
			SALI, SHIVANANDA PANDIT, AMIT CHOPRA, UDAY DHARMADHIKARI,						
3.15	to	4.45	CHINMAY BORKAR	90 min					
4.45	to	5.15	VALEDICTORY SESSION	30 min					
			END OF SEMINAR						
			THANK YOU						